Karalık İlkokulu
KARALIK KÖYÜ SORGUN/YOZGAT

VİZYON

Her güzel işi en mükemmel şekilde yapmaya odaklanmış, özgür düşünen, sağduyulu, insanlığa gerçek iyilik yolunda hizmet edecek, örnek niteliklere sahip ve dışa doğru açılan, takım ruhuna önem veren, sorunun değil, çözümün parçası olan, iyi yetişmiş, güzel ahlaklı ve hayırlı nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

MİSYON

Öğrencilerimizi yenilikçi yaklaşımlar içeren öğretim programlarımız ışığında bir üst kuruma ve yetişkinlik yaşamına hazırlarken; Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; Beden, zihin, ahlak ve sosyal bakımdan dengeli, kültürel değerlerimizi özümsemiş, fen ve matematik bilimlerinde geleceğe dönük, edebiyat, sanat ve sporla ilgili, bilimsel, analitik ve kritik düşünen, üretken, çevreye duyarlı, araştıran ve sorgulayan, iyi iletişim kurabilen, teknolojiye ayak uydurabilen, bilgili, becerili ve özgüvene sahip, ülkesine ve tüm insanlığa yararlı, yeniliğe ve değişime açık, kendisine güvenen, sosyal sorumluluk sahibi, toplumda etkin rol almaya hazır nesiller yetiştirmektir.

.

NORMAL

BAŞLAMA:08:40 BİTİŞ:14:20

Uydu İnternet (VSAT)

KARALIK KÖYÜ YOZGAT´A 69 KM SORGUN´A 30 KM UZAKLIKTADIR.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Bozok Yayalası´nın kışı en uzun ve çetin geçen rakımı yüksek bir orman köyüdür. Anlatılan rivayete göre; köyün yerleştiği yer evvelden gür ormanla kaplıymış. Osmanlı İmparatorluğu dö¬neminde askerden ve suçlu olarak kaçan kişilerin saklandığı ve izlerini kaybettirdiği yermiş. Köyün camisinin bulunduğu yerde öküz kaybolsa bulunamazmış.